Tips på utflykter och aktiviteter

Torsdagar
8.30-13.30
C/ Fuego, Aguamarina Cabo Roig

Marknad – Cabo Roig

Torsdagsmarknaden, här kan man köpa nyskördade grönsaker och frukter. Det finns mycket annat som hör marknader till. Passa på att ta en kopp kaffe vid strandpromenaden, härligt utsikt.

En bra bok på stranden... är semester för många

Men det kan också vara bra med lite idéer för andra aktiviteter.

I vår story så är designbyråerna i communityn hjältarna i vår framgång. En av våra kunder sa att det är som att ha en privat PT och det stämmer. Du behöver en strateg vid din sida som coachar dig. Det är de som läser av designtrenderna på din marknad (vi finns i flera länder) och skapar din helt unika sida med dig i förarsätet.

Golfäventyr för alla – en variant av minigolf fast större och roligare

En oas med palmer, vatten och trevlig restaurangmiljö. Anläggningen ligger i Villamartin längs vägen mot San Miguel. 

Vattenparken i Torrevieja

Aquópolis Torrevieja är en vattenpark med häftiga vattenrutschbanor, gott om sol för soldyrkarna och skuggigare platser för oss barnfamiljer. Här finns också stora grönområden.

Det finns flera spännande vattenåk-attraktioner. Våghalsarna kan bland annat prova att åka "Det svarta hålet" och "Boomerang".För de yngsta barnen finns en "Mini park".

Utomhusbio i Cabo Roig

Bion är öppen under sommarsäsongen och har föreställningar ofta dagligen kl 21.45. Se aktuella filmer.

Bowling på Zenia Boulevard

Komma ifrån solen några timmar eller är det en dag med dåligt väder. Besök bowlingen i shoppingcentret La Zenia Boulevard. Det finns dessutom massor av andra arkadspel,  bakom bowlingbanan ligger en irländsk pub.

Guadalest

Vill du åka till Guadalest så får man räkna med ca två timmars bilfärd, det är ca 140 km. VÄGBESKRIVNING Läs mer om vandring, museer på deras hemsidan.

Bateria de Castillitos (Cartagena)

Den mäktiga försvarsanläggningen är väl värt ett besök, det tar ca 70 minuter med bil dit. Sista delen är en fantastisk med härliga och hissnande vyer längs den slingriga serpentinvägen fram till resmålet. Från parkeringen når man målet efter en kort promenad på ca 500m.

Mys på beachen

Fira in er semester, koppla av och köp något läskande i strandbaren. Det finns gott om beacher att välja på.

Strandparty med vänner

Underbara kvällar, varför inte samla vännerna och gå till havet för att njuta vågornas brus under trevliga former.

Spela padel

Det är stort i Spanien och det finns gott om banor att hyra.

Ta snabbtåget från Alicante till Madrid

Gör en utflykt till huvudstaden Madrid, det går tåg dagligen 6-10 ggr per dygn. Att ta tåget dit är både bekvämt och snabbt, det tar bara lite mer än två timmar. Till Alicante går dagligen snabbussar längs kusten.


Kurorten Archena utanför Murcia

En plats klart värd att besöka är de varma källorna i anrika Archena. Hit tar ni er med bil på ca en timme. Här finns ett Spa och bad, en härlig upplevelse med pooler både inom- och utomhus. Det finns många olika bubbelpooler, massageställen, vattenfall och jetströmmar. En trevlig trädgård med restaurang ligger också i området.

Snorkla och dyka

Det är många som passar på att snorkla längs kusten. Precis nedanför vår strandpromenad finns ett härligt område för både soldyrkare och snorklare.
Tips för er som vill dyka 

Kom igång

Skärmflyg i Campoamor

Under högsäsong erbjuds skärmflygning på beachen i Campoamor.

Tabarca - en ö för en familjedag

Den har inspirerat konstnärer, härbärgerat pirater och bebotts av fångar - Tabarca är ön som varit med om mycket. Söker du stillheten, åk dit under lågsäsong men vill du sola eller kanske framförallt snorkla för att det rika fisklivet, välj sommaren.

Du kan ta båten från Santa Pola men även från Torrevieja. Resan tar 60 minuter. Läs mer >>>

Hyr en båt i marinan, Babo Roig


Grottorna i Canelobre, en mäktig upplevelse

Cirka 10 mil från Cabo Roig, nära byn Busot finns det mäktiga grottsystemet, Covas del Canelobre. En sevärd upplevelse.

Entrén ligger på cirka 700 meters och går genom en 45 meter lång tunnel. Därifrån kommer man in i en stor sal med svindlande 70 meter i takhöjd. Grottorna är cirka 145 miljoner gamla. Läs mer