Här ger 10 tips när du ska besöka storstaden Murcia, knappt en timmes bilfärd från Cabo Roig

Murcia är en vacker stad som har mycket att erbjuda. Här är några bra tips som du inte ska missa.

Staden med nästan 500.000 invånare ligger ca 60 km från Cabo Roig. Här finns också stora shoppingcenter och IKEA.

  1. Katedralen i Murcia: Denna imponerande katedral byggdes på 1300-talet och är känd för sin vackra barockfasad och det imponerande interiöret.
  2. Salzillo Museum: Detta museum är dedikerat till den berömda konstnären Francisco Salzillo och har en imponerande samling av hans skulpturer.
  3. Real Casino de Murcia: Detta är en privat klubb som är öppen för allmänheten. Här kan du se vackra rum som är inredda i olika stilar och det finns också en vacker innergård.
  4. Plaza del Cardenal Belluga: Detta torg är en av de mest populära platserna i Murcia. Här kan du se katedralen, biskopspalatset och det vackra klocktornet.
  5. Santa Clara-klostret: Detta kloster grundades på 1600-talet och är känt för sin vackra barockarkitektur och sin imponerande samling av konst och antika böcker.
  6. Monteagudo slott: Detta slott ligger på en höjd utanför Murcia och har en fantastisk utsikt över staden och omgivningarna.
  7. Mercado de Verónicas: Detta är en marknad där du kan hitta allt från färsk frukt och grönsaker till lokala delikatesser och hantverk.
  8. El Malecón: Detta är en vacker park som ligger längs floden Segura. Här kan du promenera längs floden och njuta av den vackra naturen.
  9. Murcia Museum: Detta museum har en imponerande samling av konst och arkeologiska fynd från regionen.
  10. La Fuensanta Sanctuary: Denna helgedom ligger på en kulle utanför Murcia och är en populär plats för pilgrimer. Här kan du beundra den vackra utsikten och besöka den imponerande kyrkan.

Regenerate response

Tips på vingårdar i Murcia, räkna med drygt en timmes bilfärd från Cabo Roig