Tips på vingårdar i Murcia, räkna med drygt en timmes bilfärd från Cabo Roig

Murciaprovinsen har många bra vingårdar att besöka. Här är några tips som kan vara värda ett besök:

  1. Bodegas Luzón: Beläget i Jumilla, är detta en prisbelönt vingård med viner av hög kvalitet som produceras från Monastrell-druvor. Här kan man ta en rundtur i vingården och sedan delta i en vinprovning.
  2. Bodegas Carchelo: Beläget i Jumilla, producerar denna vingård ett brett utbud av viner som inkluderar röda, vita och roséviner. Besökare kan njuta av en rundtur i vingården, lära sig om vintillverkningsprocessen och delta i en vinprovning.
  3. Bodegas Trenza: Beläget i Bullas, är detta en familjeägd vingård som fokuserar på att producera högkvalitativa viner från inhemska druvsorter som Monastrell och Syrah. Här kan man njuta av en vintur och vinprovning i en vacker miljö.
  4. Bodegas Castaño: Beläget i Yecla, är detta en av de mest kända vingårdarna i Murciaprovinsen. De producerar högkvalitativa viner från Monastrell-druvor och här kan man delta i en vinprovning och besöka den imponerande vinkällaren.
  5. Bodegas Sierra Salinas: Beläget i Villena, Alicante, men producerar vin från druvor som odlas i både Alicante och Murcia. Här kan man ta en vintur, besöka vinkällaren och delta i en vinprovning.

Dessa är bara några exempel på de många bra vingårdarna som finns i Murciaprovinsen. Beroende på vad du är intresserad av så finns det många andra vingårdar att välja mellan.

Sol och värme lockar. Vad är det bästa med Spanien?