Cabo Roig – Costa Blancas juvel

 

Vi älskar Cabo Roig – Aguamarina

Kul att fler svenskar hittar hit och köper bostad. "Med ett av de bästa lägena i Cabo Roig, högt beläget och nära den vackra strandpromenaden ligger Aguamarina" skriver Skandiamäklarna på sin hemsida. 

Stranden 1 januari 2024, populär plats året runt.

Restauranggatan

Här finns ett 40-tal restauranger och barer för alla smaker. Under delar av vinterhalvåret är utbudet lägre. Det finns många fler restauranger att promenera till i området.

Cabo Roig sticker ut

Det är det vackraste området i Orihuela Costa och förmodligen i hela Costa Blanca. Området och stranden lockar soldyrkare året runt. Här trivs verkligen vi och våra gäster.

Mataffärerna ligger nära

Det är kort gångavstånd, den närmaste är bara 150 meter bort om man bor vid strandpromenaden. Consum har chark- och fiskdisk.

Cabo Roig året runt – Vinterbeachen

Stranden i januari, 24° i luften och 16-17° i vattnet! Det kommer även värmeperioder under "vintersäsongen", men många samlas dagligen på beachen för att njuta av solen. Strandbaren håller öppet hela året. Mer om stranden >>>

320 soldagar

Här skiner solen nästan dagligen och klimatet är ett av världens bästa, med en årsmedeltemperatur på cirka 19 grader. Varmaste perioden är under juli-september.

Lekpark, boule vid strandpromenaden

Längst ned mot havet på calle Agua ligger lekpark för barn. Här samlas ofta många svenskar under måndagar och fredagar för att spela boule.

Boule med svenskar i området

Måndag och fredag kl 12.00 samlas de som vill spela boule nere vid "utegymet" vid vändplatsen på c/ Auga. De använder grusytorna som finns. Trevligt och kul.

Här finns allt man behöver

I området finns en bra blandning av restauranger i olika prisklasser, både nere vid havet och längs "Strippen" restauranggatan. Det finns apotek, vårdcentral, bageri, mataffärer och banker på kort gångavstånd. Med andra ord nära allt man behöver för en optimal semester. Har ni tillgång till bil är det fri parkering på gatan.

Bo vid havet

En välskött community, ligger precis vid strandpromenaden med egen pool för oss husägare. Vi tycker att läget är helt perfekt med nära till allt, med fri parkering på gatan.

Strippen – restauranggatan

På strippen "restauranggatan" som bara ligger någon minut från bostäderna finns ett brett utbud av restauranger och barer. Vill man ta en liten promenad så finns det flera möjligheter att äta vid havet.

Utegym vid strandpromenaden

Det är mycket populärt att promenera och jogga långs havet. Nu finns det oxå ett nybyggt utegym och lekpark längst ned på Calle Agua.