Hyra bil under semestern

Undvik vanliga fällor. Här ger vi några tips och lite information om biluthyrningen.

Undvik onödiga böter

I Spanien får man höga böter om man pratar i mobiltelefon under bilkörning – även om man använder headset. Tänk också på att ljuset måste vara påslaget i tunnlar annars blir det dryga böter för det också. I övrigt behöver inte ljuset vara påslaget under dagtid. Pass upp för alla fartkameror - så håll hastigheten!

Hyra bil på flygplatsen

Det finns många möjligheter att hyra bil i Spanien och konkurrensen är stor. Ett tips är att jämföra priser innan ni bokar. En samlad och bra sida med flera bolag är autoeurope.se och rentalcars.com Enklast är att boka bilen i god tid över internet, och hämta upp den på Alicantes flygplats. (Efter bokningen kan det vara lönt att ha lite koll på hur priset utvecklas, flera uthyrare ger nu möjlighet att boka om hyrbilen innan er avresa. Det kan finnas pengar att spara om priset blir lägre). De flesta biluthyrarna har sina utlämningsdiskar till höger ute i ankomsthallen. Sedan är det bara att hämta upp bilen i parkeringsgaraget. Uthyrningsfirman förklarar hur ni hittar bilen.

Undvik fällorna

Luras inte av ett lågt pris när du bokar hyrbil. Tänk på att bränslet alltid tillkommer när du hämtar ut bilen, ca 90-120€, det är helt okej att återlämna bilen med tom tank. Har du mycket bränsle kvar? Vissa firmor erbjuder dig att tanka innan du lämnar bilen och betalar då tillbaka kostnader för bränslet. Ta reda på vad som gäller när du hämtar ut bilen! Biluthyraren vill även att du ska teckna en självrisk eliminering, men det är frivilligt. Men väljer du att avstå tillkommer en deposition, på ca 800-2000€. (Vi har en extra försäkring på vårt mastercard som täcker självrisk till ett större belopp, så vi avstår alltid.) Kolla upp innan avresan vad som gäller för era betalkort! 

I bilen finns en varningstriangel som används på samma sätt som i Skandinavien. Vid eventuell olycka eller missöde med bilen måste man, enligt lag, ta på sig en gulfärgad reflexväst INNAN man stiger ur bilen – den skall ligga förvarad i handskfacket.